Absinthe Helfrich, 2008

Ons product heeft de laatste tijd veel zeer gunstige beoordelingen gehad, met als gevolg dat het nu net iets harder loopt dan we nu redelijkerwijs aankunnen. Geheel naar verwachting kwam geen van die beoordelingen uit Nederland, waar onze absint nog steeds op kinderfeestjes wordt geflambeerd.

Welbeschouwd is het een wonder dat we nog vrij stevig in de Nederlandse markt zitten. We zijn een in het oog springende uitzondering, als echte en authentieke absint, en als kwaliteitsabsint zijn we zo’n beetje de enige. Gewaardeerde collega’s hebben in Nederland geen voet aan de grond gekregen. De reden is dat ons product in Nederland wordt vervaardigd.

Graag tonen we enkele veren die onze reet sieren.

Het Belgische oordeel: http://www.absinthia.be/absinthe-helfrich/ En over de Blanche: http://www.absinthia.be/helfrich-blanche-bespreking/

Het Franse oordeel: http://www.heureverte.com/content/view/236/261/ Dit betreft de eerste editie uit 2007. Die was citrus-achtiger, pittiger en minder romig dan wat we nu uitbrengen.

Het Duitse oordeel: http://www.absinth-bibel.de/dspmanif.php?manif=helfrich Uiteraard zijn wij het niet eens met de vergelijking van de Blanche met de Val-de-Travers-producten, maar dat is onze eigen schuld door die 53%.

Het Amerikaanse (en Poolse, “absinthist”) oordeel: http://www.wormwoodsociety.org/…

Geef een reactie