D

Ik ben het helemaal zat, dat gezeik over Duitsers die zich niet zouden weten te gedragen in Zeeland of op Texel. Ik ken Duitsers als een vriendelijk, beleefd, behulpzaam, gastvrij en gepast afstandelijk volk. Onbeschaamde hufters komen hier meestal uit Nederland.

Maar je kunt natuurlijk niet zomaar generaliseren. We weten allemaal dat er ook Duitsers zijn die van geen kant deugen. Als je op vakantie gaat naar Zeeland of Texel, dan ben je sowieso een lul, natuurlijk — ongeacht waar je vandaan komt.

2 Replies to “D”

 1. Op een niet nader te noemen Zeeuwse camping zag ik laatst dat de Nederlanders daar het meest asociaal deden. Met dikke auto’s scheurden ze over de paden, ik heb mijn middelvinger wel eens opgestoken. Ook niet netjes.

  Een vriend van me uit Katwijk vertelde dat Duitsers aan het strand jarenlang de bekende kuilen hebben gegraven. Inmiddels is dat gebruik zo ingeburgerd dat je er in de komende zomer een kuil kunt gaan huren. Voor vijf euro wordt het voor je gedaan door een professionele kuilengraver…
  Een sterk staaltje Kulturübertragung 🙂

 2. Wanneer je bij machte bent dikke auto’s te rijden ga je toch niet in een tent liggen?

  Al moet ik stellen dat duitsers natuurlijk wel een behoorlijke ervaring hebben met het aanleggen van kampementen! Feitelijk dus een compliment naar de campinghouder te Texel of Zeeland!

  Zo behouden we toch nog een stukje cultuurerfgoed…

  Wel ben ik het met de stelling eens dat Nederlanders in de regel de fatsoensnormen allereerst voor anderen willen laten gelden. Of in zijn geheel achterwege laten…

  Een bruut volkje.

Geef een reactie