Sip of seduction

Het is inmiddels een jaar of wat geleden dat ik Medusa belde omdat Betina Wittels hulp nodig had voor de nieuwe uitgave van haar boek. Het zou meer moeten zijn dan een boek over absint. Het zou ook een gids moeten worden voor de absintminnende eurotripper, met kroegen, slijterijen, distilleerderijen, merken en musea.

We sloofden ons uit, in een minuscuul Amsterdams appartement, om teksten op te stellen in fraai Engels en beeldmateriaal te verzamelen. Uit Rotterdam leverde Van Popering materiaal aan over zijn nieuwste artistieke tent. Uit Amsterdam ontvingen we een bijdrage van The Bulldog Hotel.

Maar het boek kwam niet van de grond. Betty Wittels kon niets zeggen over wat er wel en niet in opgenomen zou worden. De uitgever leek het sowieso nergens mee eens te zijn. Toen ik uiteindelijk de eindredacteur sprak, Ted Breaux, bleek hij niets van onze bijdragen te weten. Vervolgens herschreef hij het hele boek, wat waarschijnlijk geen slecht idee was, gezien zijn expertise op dit terrein.

Het boek verscheen uiteindelijk in 2008. We werden er niet van op de hoogte gesteld, laat staan dat we een exemplaar toegezonden kregen. Wel staan we dubbel vermeld in de acknowledgements en is er een positieve bespreking opgenomen van de absint van Helfrich — toch de enige echte absint van Nederland.

Absinthe, Sip of Seduction
Absinthe, Sip of Seduction
Robert Hermesch & Betina Wittels

One Reply to “Sip of seduction”

  1. Wat een leuk boek, en wat een schande dat je niet ingelicht bent als je daar zoveel energie in hebt gestoken!
    Die eervolle vermelding is volkomen terecht. Voor de Helfrich verte dan.

Geef een reactie